Untitled-9

Luomu- tai eco-meikkituotteet ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina ja monet naiset käyttävät niitä perinteisten meikkien rinnalla tai ovat siirtyneet kokonaan eco-meikkeihin. Syitä tähän on monia ja ne kulkevat meillä ja maailmalla yleistyvän kestävän kehityksen ja luonnonmukaisuuden trendien mukana.

Vapaus kemikaaleista

Moni on jo tietoinen erilaisissa pesuaineissa ja voiteissa käytettävistä harmillisista kemikaaleista, kuten sulfaateista ja parabeeneista ja osaa välttää näitä. Näitä samoja kemikaaleja ja monia muita on myös värikosmetiikassa ja moni tuleekin niistä tietoiseksi, kun iho alkaa oireilla yliherkkyyttä.

Ainakin vähäsen meikkiä, vaikkapa ripsiväriä ja huulipunaa, käytetään usein joka päivä ja iholla on aikaa herkistyä niihin. Niin sanotut eco-meikit ovat pitkälti luonnon raaka-aineista valmistettuja ja ne ovat iholle ja silmille helliä, sillä niistä ei löydy esimerkiksi parabeeneja tai kemiallisia säilytysaineita.

Kunnollinen ja luotettava luonnonkosmetiikka luetteloi selkeästi, mitä kukin tuote sisältää. Esimerkiksi kemialliset hajusteet saattavat aiheuttaa yliherkkyyttä, mutta eco-meikeissä hajuste on aina luonnonmukaista, kun taas perinteisessä kosmetiikassa sisällysluettelon sana hajuste tai parfume voi pitää sisällään tuhatta eri asiaa, mukaan lukien formaldehydiä, jota ei lain mukaan tarvitse sen kummemmin luettelossa eritellä.

Kestävä kehitys

Eco-meikit on myös tuotettu ja valmistettu eettisesti, eikä niitä ole testattu elämillä. Tämä saattaa nostaa niiden hintaa, mutta tekee niistä erittäin kannattavan sijoituksen. Organisaatioita, jotka sertifioivat eco-meikkituotteet on monia, ja heidän sertifioimisensa perusteena monia eri asioita.

Jos olet tietoinen ilmastonmuutoksesta ja eläinten oikeuksista, pidät lihatonta maanantaita tai olet kokonaan kasvissyöjä, käytät kylpyhuoneessa sekä keittiössä ekologisia pesuaineita, ovat eco- meikit luonnollinen jatkumo näille valinnoille.

Korkea laatu

Eco-meikkejä käyttääkseen ei tarvitse kuitenkaan olla maailmanpelastaja, vaan kiinnostus korkealuokkaisiin ja iholle hyvää tekeviin meikkituotteisiin riittää. Tänä päivänä eco-meikit ovat yhtä hyviä, elleivät parempia kuin perinteiset meikkimerkit ja moni ammattimeikkaaja vannookin pelkästään niiden nimeen.

Suomesta saatavat eco-meikit

Suomessa on jälleenmyyjiä ainakin kolmelle eri eco-meikkimerkille, kaikki saksalaisia. Nämä ovat Sante, Lavera ja Dr.Hauschka.

  • Sante on saksalainen merkki, jolla on runsas valikoima sekä ihonhoitotuotteita että meikkejä. Santea löytyy sekä Sokos- että Stockmann-tavarataloista ja Ruohonjuuri-, Life- ja Luontaistuntija-myymälöistä.
  • Laveralla on myös runsas meikkivalikoima, ja sitä jälleenmyyvät lähinnä hoitolat ja salongit. Sen tuotteista myös näkee, soveltuuko kyseinen tuote vegaaneille.
  • Dr.Hauschka on perinteikäs merkki, jonka meikkituotteet lanseerattiin jo 90-luvun lopussa. Niihin luottavat myös monet ammattimeikkaajat.