Untitled-11

Välillä saattaa tuntua siltä, että kauneustuotteita markkinoidaan vain tietyntyyppiselle naiselle, joka on valkoihoinen, langanlaiha ja ainakin 180 cm pitkä. Ja kuten tiedämme, tämännäköisiä naisia on maailman väestöstä vain murto-osa. Vaikka Suomessa saattaa tuntua siltä, ei vaalea iho kuitenkaan ole niin yleinen koko maailman mittakaavassa, vaan etnisiä ihmisiä, eri sävyisine ihoineen, on maailman väestöstä noin 80%.

Uusia eco-tuotteita

Erilaisille etnisille ryhmille suunnattujen, erikoistuneiden hius- ja meikkituotteiden määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Ja yleensä niillä on markkinavalttina myös toinen ominaisuus, nimittäin luonnonmukaisuus.

Hiustenhoitotuotteita, kuten shampoita ja hoitoaineita, löytyy muun muassa sellaisissa sarjoissa kuin Aubrey Organics, Camille Rose Naturals ja Bee Mine Products. Näiden tuotteiden sisältämät ainesosat saavat veden nousemaan kielelle, sillä mukana on muun muassa suklaata, timjamia, sitruunaa ja rosmariinia.

Meikkipohjat

Tarjolla on useita meikkisarjoja, jotka tarjoavat meikkipohjan sävyjä erittäin vaaleasta erittäin tummaan. Suomalaisille tuttu Jane Iredale perusti luomumeikkisarjansa jo vuonna 1994 ja sarjasta löytyy monen tyyppisiä meikkipohjia kaikissa sävyissä. Tarjolla on kaikkea sävytetystä päivävoiteesta mineraalipohjiin, joita löytyy nestemäisenä, puristettuna tai puuterimaisena.

Vapour Organic Beauty on erinomainen sarja, joka tarjoaa kahta erityyppistä meikkivoidetta, Soft Focus sekä Luminous, jotka kummatkin antavat hieman erilaisen efektin. Susie Wangin sarja 100% on nimensä mukaisesti täysin luonnonmukainen ja tarjoaa valtavan valikoiman meikkipohjia BB- voiteista erityyppisiin meikkivoiteisiin ja puutereihin. Värisävyt näihin tuotteisiin on luotu hedelmistä peräisin olevilla pigmenteillä.

Alima Pure puolestaan syntyi terveydellisistä syistä, kun yhdysvaltalainen Kate O’Brien loi sarjan tyttärelleen suojellakseen tätä tavanomaisissa meikeissä käytettäviltä syöpää aiheuttavilta, myrkyllisiltä aineilta. Sarjasta löytyy monen tyyppisten meikkivoiteiden lisäksi upea värivalikoima erityyppisiä luomivärejä.