Untitled-10

Illaksi tarvitaan hieman tummempi ja näyttävämpi meikki, sillä valaistus on hyvin erilainen kuin päiväsaikaan. Myös iltamenot ovat tunnelmaltaan erilaisia, joten seksikkyys ja pieni dramaattisuus ei ole pahasta.

Primerit

Koska iltalook on vahvempi, tarvitaan virheetön pohja, jolle luoda meikki. Primerit tekevät ihosta sileän ja virheettömän, ja sellaisella pohjalla pysyy meikki virheettömänä. Perinteisissä primereissä käytetään silikoneja ja muita täyteaineita, jotka täyttävät esimerkiksi rypyt, mutta ekologisissa meikkisarjoissa kaikki aineet ovat luonnonmukaisia, joten usein ne ovat myös hyvin hoitavia.

Esimerkiksi Korresilla on kaksi primeria, jotka sopivat kaikentyyppiselle iholle. Ensimmäinen on anti-aging primer, joka sopii kuivalle ja varttuneelle iholle ja toinen on mattifying primer, joka pienentää huokosia ja kontrolloi ihon rasvaisuutta.

Näitä kasvoille tarkoitettuja primereita ei ole hyvä käyttää silmäprimereiksi, tai päinvastoin, sillä silmäluomiin tarvitaan erilaista pohjustusta. Silmäluomen iho on erilainen ja primeria tarvitaankin pitämään luomiväri paikoillaan. Muun muassa Jane Iredalella on erinomainen Lid Primer.

Meikkipohja ja puuteri

Nyt kun kangas on pohjustettu, on siihen hyvä alkaa luoda iltalookia. Meikkipohjana voit käyttää nestemäistä, puuterimaista tai mineraali meikkivoidetta. Esimerkiksi Dr.Hauschkalla on erinomainen meikkivoide, jonka päälle voit tarvittaessa käyttää saman sarjan läpinäkyvää irtopuuteria.

Jos iho alkaa illan kuluessa kiiltää ja näyttää rasvaiselta, ei sitä kannata poistaa puuterilla, sillä puuterin lisääminen tekee ihosta vain kakkumaisen ja suttuisen. Kannattaa ottaa mukaan meikkipapereita, joihin voi imeyttää pois ylimääräisen rasvaisuuden tai tanssilattialla aikaansaadun hien. Sokokselta löytyy NYX Blotting paper-sarja ja jos haluaa mennä täysin luomuksi, kannattaa kokeilla LiveFresh-sarjan Oil Absorbing Sheets-tuotetta.

Poskipunalla voit sävyä vaihtamalla muotoilla kasvoja ja saada aikaan erilaisia vaikutelmia. Kannattaakin olla avoin eri sävyille ruusunpunaisesta kupariin, riippuen asusta ja siitä vaikutelmasta, mitä on luomassa. Esimerkiksi Sante-sarjassa löytyy upeita poskipunia.

Silmät ja huulet

Nämä ovat iltameikin huomiopiste ja iltameikin suhteen voikin olla luovempi ja räiskyvämpi kuin päivällä. Silmät kannattaa tuoda esiin tummemmilla sävyillä. Vinkkinä nestemäisen eyelinerin käyttäjälle: se kannattaa kiinnittää paikoilleen levittämällä päälle hieman mustaa luomiväriä suipolla siveltimellä.

Ennen huulipunan levittämistä muista pehmustaa huulet huulivoiteella tai primerilla, näin väri ei leviä ylähuulen ryppyihin tai paakkuunnu kuiviin kohtiin. Suomalaisille helposti saatavilla olevissa Lavera, Sante ja Dr.Hauschka-sarjoissa löytyy upeita sävyjä sekä silmiin että huuliin.